Cu doar doua zile inaintea meciului cu Romania din preliminariile Euro 2008, portarul titular al Olandei, Edwin Van der Sar a parasit cantonamentul batavilor din cauza problemelor medicale.

Goalkeeper-ul de 37 de ani, care nu a jucat impotriva tricolorilor nici in meciul tur disputat la Rotterdam, a suferit in urma cu doua saptamani o fractura a degetului mare de la piciorul stang si nu a putut fi recuperat in timp util pentru partidele cu Romania (13 octombrie) si Slovenia (17 octombrie).

Cele mai mari sanse sa apere poarta "Portocalei Mecanice" la meciul de sambata cu nationala tricolora le are Maarten Stekelenburg, eternul contracandidat al actualului dinamovist Bogdan Lobont la un loc de titular intre buturile lui Ajax Amsterdam.

Stekelenburg (25 de ani) a ajuns in cantonamentul Olandei abia miercuri seara, in primele zile ale saptamanii confruntandu-se cu o problema in familie.

Accidentarea lui Edwin Van der Sar nu este singura indisponibilitate de ordin medical intampinata de olandezi. In urma cu doua zile, Marco Van Basten l-a chemat de urgenta la nationala pe Danny Koevermans de la PSV Eindhoven, acesta inlocuindu-l pe atacantul lui FC Liverpool, Dirk Kuyt, de asemenea accidentat.

Alti trei jucatori, Robin Van Persie, Mario Melchiot si Wesley Sneijder sunt suspendati pentru partida de sambata.