Olympus, producatorul japonez de de echipamente medicale, industriale si opto-digitale profesionale si-a deschis o reprezentanta in Bulgaria, pentru a-si consolida pozitia pe aceasta piata, unde detine deja 12% pe segmentul de camere digitale, relateaza cotidianul bulgar Dnevnik.

Potrivit NewsIn, compania Olympus Imaging Europa a anuntat joi deschiderea reprezentantei oficiale in Romania, intentia companiei fiind aceea de a-si consolida pozitia pe piata locala de camere foto digitale, reportofoane si binocluri.

Cotidianul bulgar informeaza ca in Europa de Est, pe segmentul de camere digitale, Olympus detine o cota de piata de 16-20%, fiind pe primul loc in Croatia si intre primele trei companii pe acestor sector in Slovenia si Serbia.

Parte a grupului japonez Olympus Corporation, Olympus Imaging Europa a fost fondata in 1963 si este lider in realizarea de produse opto-digitale profesionale si a lansat tehnologii pentru produse video, audio, endoscopie, microscopie, bioanaliza si diagnosticare, potrivit NewsIn.

Compania este compusa din doua divizii: divizia medicala (microscopie, diagnoza) si divizia opto-digitala (binocluri, foto, reportofoane). La nivel global Olympus are circa 33.000 de salariati.