Piata autohtona de furnizare (vanzare) de electricitate a devenit foarte tentanta pentru gigantii europeni din domeniul energiei, dovada in acest sens o constituie aparitia mai multor reprezentante in tara noastra.

In ultimul an, mai multe companii multinationale, precum nemtii de la RWE (numarul unu in Germania si doi in Europa), austriecii de la Verbund (numarul unu in Austria), norvegienii de la Staatkraft si-au luat sau isi vor lua licenta de furnizare de electricitate, deschizand in felul acesta un cap de pod pentru o viitoare dezvoltare a afacerii cu energie in Romania.

Aceste companii se alatura multinationalelor deja intrate de cativa ani pe piata romaneasca prin achizitionarea distributiilor de electricitate Electrica scoase la vanzare de autoritati, precum italienii de la Enel, nemtii de la E.ON si cehii de la CEZ.

In momentul intrarii lor pe piata romaneasca, acestia din urma au schimbat modul de a face afaceri cu electricitate prin faptul ca au infiintat departamente de vanzare care au avut ca principal rol gasirea de clienti industriali.

integral in Gandul