Anglia elimina din nou Franta in semifinalele Campionatului Mondial, dupa ce reusise aceasta performanta si la editia din 2003, pe care de altfel a castigat-o. Ca si acum patru ani, artizanul succesului in fata cocosilor a fost transformerul Jonny Wilkinson care a reusit sa marcheze din doua lovituri de penalizare si un drop-gol, puncte venite la scorul de 9-5 pentru Franta.

Trandafirii au reusit unicul eseu al partidei, Josh Lewsey culcand balonul in terenul de tinta francez in minutul 2, dar Wilkinson a ratat transformarea, scorul fiind doar 5-0.

Franta a trecut la conducerea partidei, sustinuta si de cei 80.000 de spectatori de pe Stade de France de langa Paris, si transformerul Lionel Beauxis a punctat in trei randuri din lovituri de penalizare, in minutul 44 scorul fiind favorabil gazdelor: 9-5.

Insa Jonny Wilkinson a avut o repriza secunda excelenta, dupa o prima parte neagra in care pe langa netransformarea eseului mai ratase un penalti si un drop-gol.

Mai intai, decarul Angliei a redus diferenta in minutul 47, dintr-o lovitura de pedeapsa, pentru ca in minutul 75 sa-si aduca echipa in avantaj tot cu o astfel de executie.

Apoi, pe o interceptie, in minutul 78, Wilkinson a adus victoria campioanei mondiale cu un drop-gol, iar Franta este eliminata din nou in semifinale, de aceasta data in fata propriilor suporteri.

Anglia va intalni in finala Africa de Sud, echipa in fata careia a cedat cu 36-0.

Programul si rezultatele Cupei Mondiale