Fostul ministru al Apararii, Teodor Atanasiu ii sfatuieste pe alesii locali liberali din Alba sa mearga inainte la guvernare, pentru ca "daca vin ceilalti, toti liberalii vor avea dosare penale”, relateaza NewsIn.

Atanasiu, in prezent presedinte al PNL Alba s-a intalnit, sambata seara, la Aiud, cu alesii locali liberali, carora le-a spus ca PNL trebuie sa se situeze dupa alegerile europarlamentare pe primele doua locuri in Romania. “Va trebui sa mergem inainte la guvernare, daca vin ceilalti, o sa aveti toti dosare penale”, le-a spus Atanasiu liberalilor.

Potrivit presedintelui PNL Alba, pentru ca cetatenii sa afle ceea ce a facut guvernarea PNL ”primarii liberali, cei mai credibili primari la aceasta ora trebuie sa faca eforturi timp de o luna si jumatate pentru a demonstra alegatorilor aceste infaptuiri”.

Anul trecut presedintele Traian Basescu, a trimis ministrului Justitiei cererea privind inceperea procedurilor legale pentru urmarirea penala a lui Teodor Atanasiu, ministrul Apararii.

Decizia sefului statului avea la baza concluziile raportului intocmit de Comisia speciala instituita in urma sesizarii facute de catre Parchetul General de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru analiza plangerilor penale referitoare la savarsirea unei infractiuni in exercitiul functiei de catre Teodor Atanasiu.