Alianta Nationala din Italia ii agreeaza numai pe imigrantii care muncesc si respecta legile tarii de adoptie.

"Noi ii respectam pe cei care vin aici sa lucreze. Ii respectam pe cei care vin sa sa integreze in societatea noastra. Avem totusi un principiu la care tinem: un contract de munca si un permis de sedere pentru cei care imigreaza la noi. Nu ne permitem luxul sa primim pe teritoriul national sute, chiar mii de oameni disperati care in cele mai multe cazuri nu lucreaza.

Toti imigrantii, in special cetatenii romani si cei de etnie rroma, veniti la munca in Italia, trebuie sa respecte normele si legile acestei tari de adoptie.

Daca nu fac asta sa se duca intr-o alta parte a Europei - a declarat sambata seara, 13 octombrie, in fata Coloseum-ului din Roma, Gianfranco Fini, liderul Aliantei Nationale din Italia, cu privire la cresterea infractionalitatii comise de imigranti".

Sute de italieni simpatizanti ai Aliantei au protestat impotriva Guvernului Prodi pentru imbunatatirea protectiei sociale si scaderea taxelor.

Noi norme de combatere a fenomenului de nomandism, expulzarea mai simpla si mai eficienta, inasprirea pedepselor, intensificarea luptei impotriva mafiei si a criminalitatii organizate, mai putine taxe si favorizarea imigratiei din tarile care n-au creat probleme si limitarea sau excluderea posibilitatii de imigrare a cetatenilor a caror conationali au comis delicte pe teritoriul Italiei - sunt

punctele pentru care au pledat membrii Aliantei Nationale in protestul de sambata seara.