Daca Turcescu si Tolontan isi asuma statutul de ziarist, vorbind despre responsabilitatea fata de public, Diaconescu si Badea considera ca trebuie sa spuna pe post ceea ce gandesc, fara sa se cenzureze. Dialogul dintre invitati, juriu si jurnalisti a scos la iveala marea problema a breslei: modul de perceptie.

„Nu reactionez ca un jurnalist”

Juriul format din Adriana Saftoiu, expert in comunicare, Aurora Liiceanu, psiholog, Alexandru Darie, regizor, si Mircea Kivu, sociolog, a adresat intrebari celor patru invitati, incercand sa defineasca meseria de jurnalist.

Dan Diaconescu a spus ca se considera „proprietar de televiziune, nu ziarist”, iar Mircea Badea a declarat ca „habar nu are si nici nu il preocupa” subiectul.

Aurora Liiceanu l-a intrebat pe realizatorul emisiunii „In gura presei” de pe Antena 3 cum serveste interesului public injurand un politist cu care a avut o altercatie personala, emisiune pentru care a fost amendat de CNA. Badea a raspuns: „Eu sunt cetateanul Mircea Badea, care are o emisiune la televizor. Nu reactionez ca un jurnalist. Imi place sa ma pot exprima liber”.

Emisiunea a fost acaparata la un moment dat de discursul lui Dan Diaconescu despre „cel mai bun post din Romania”, OTV. Dupa mai multe incercari esuate de a-l face pe Diaconescu sa discute in termeni realisti despre impactul OTV in societate, Adriana Saftoiu a concluzionat: „Nu aveti raspunsuri, ci doar certitudini”.

Integral in Evz