Banii nu pot fi insa o problema pentru Moore, care a fost vreme indelungata cel mai bine platit actor din Marea Britanie.

Rolul detectivului Simon Templar din serialul „Sfantul” l-a facut cunoscut in intreaga lume, Regina Angliei l-a innobilat, iar cele sapte filme in care a preluat rolul agentului secret „James Bond” au facut incasari totale de peste un miliard de dolari, o buna parte din acesti bani revenindu-i lui Moore ca onorariu.

Boala de inima i-a ingrijorat insa pe apropiatii lui, chiar daca actorul a tratat intotdeauna situatia cu multa ironie.

„E chiar la moda aceasta operatie, ma include intr-o serie selecta. Intr-o zi, cand luam masa intr-un restaurant de pe Coasta de Azur, cu prietenul meu Elton John, ne-am rupt amandoi camasile de pe trup si ne-am aratat reciproc cicatricile operatilor. A lui Elton avea, bineinteles, un fermoar de platina”, povesteste Moore.

Secretele lui James Bond

Pe langa cei 80 de ani impliniti, Roger Moore sarbatoreste zilele acestea si o stea pe celebrul Hollywood Walk of Fame. In cadrul unei ceremonii organizate joia trecuta, actorului i s-a dedicat o stea pe renumitul bulevard, la adresa „Hollywood Boulevard 7007”. In plus, este posibil ca, in curand, sa fie lansata si autobiografia sa.

Desi Roger Moore declara cu ceva timp in urma ca pentru a-si scrie memoriile vrea sa fie bine platit, sustinand ca „pentru mai putin de un milion de lire sterline nu va misca un deget”, agenta sa, Lesley Pollinger, a anuntat la Targul International de Carte de la Frankfurt, manifestare care s-a incheiat ieri, ca autobiografia actorului este in lucru.

Cartea poarta titlul provizoriu „My Word is My Bond” si urmeaza sa fie lansata, cel mai probabil, la inceputul anului viitor. Moore traieste in prezent cu cea de-a patra lui sotie, Christina Tholstrup (69 de ani), si cu cei trei copii din aceasta casnicie, in Monte Carlo si in Gstaad (Elvetia).

Integral in Evz