Premierul Calin Popescu-Tariceanu s-a referit, luni, intr-un interviu la RFI Romania la scandalul Remes si la atitudinea TVR fata de acest caz, la adoptarea in Parlament a bugetului pe 2008 si la mult discutata remaniere guvernamentala.

Tariceanu: nu-l consider vinovat pe Remes

Premierul Tariceanu a explicat ca nu tolereaza coruptia, dar ca in acest moment nu il considera vinovat pe Decebal Traian Remes.

"Nu tolerez aceste lucruri, este si motivul pentru care am luat decizia demiterii ministrului, dar nu pentru ca l-as considera vinovat, ci pentru ca un ministru implicat intr-un astfel de scandal este evident ca nu-si mai poate exercita functia cu responsabilitate si cu autoritate".

Referitor la modul in care televiziunea publica a prezentat cazul Remes, premierul considera ca "prezentarea jurnalistica denota carente grave in ceea ce priveste deontologia celor care lucreaza la televiziunea publica (...) Meseria de jurnalist trebuie sa insemne si responsabilitate si corectitudine".

"Orice scandal de coruptie este un lucru care afecteaza imaginea Romaniei, a Guvernului. Dar, in acelasi timp, cred ca suntem singura tara unde justitia se face la televizor prin aplicarea unor etichete de vinovat unor persoane care trebuie sa beneficieze de prezumtia de nevinovatie", a adaugat premierul.

Referitor la filmul cu Decebal Traian Remes si fostul ministru Ioan Avram Muresan prezentat de TVR, premierul considera ca pare sa fie "un film produs de institutia care s-a ocupat de instrumentarea cazului".

Tariceanu despre remaniere: l-am schimbat pe Remes si atat

"Remanierea am facut-o, l-am schimbat pe ministrul Agriculturii", a declarat premierul in acelasi intreviu la RFI.

"Intotdeauna opozitia va avea doua subiecte, doua teme pe care le foloseste, ori de cate ori crede ca n-are alt subiect mai bun: demisia Guvernului sau remanierea Guvernului. Vreau sa le spun ca ii dezamagesc.

Nu am in plan niciun fel de remaniere guvernamentala pentru ca, nu este o chestiune de ambitie, dar cred ca oricare dintre ministrii Cabinetului, chiar daca sunt unii cu un avantaj al tineretii sau cu un dezavantaj poate vor spune altii, au demonstrat ca sunt oameni competenti, oameni dedicati, oameni care muncesc si care au realizari deosebite.

Asa incat nu as vedea motivele pentru care ei ar trebui sa fie schimbati din functie", a adaugat Calin Popescu Tariceanu.

Tariceanu: bugetul va fi votat

Intrebat daca crede ca bugetul va fi adoptat de Parlament premierul a explicat ca "Romania are nevoie de un buget. Acest buget nu este bugetul unui partid sau bugetul Guvernului, este bugetul unei tari.

Iar o tara nu poate sa functioneze fara ca bugetul sa fie votat, pentru ca toate cheltuielile, indiferent ca sunt cele administrative, cele sociale, legate de invatamant, de sanatate, trebuie sa fie facute.

Deci, prin urmare plecand de la aceasta realitate pot sa spun ca eu cred ca bugetul va fi votat".