Opozitia de dreapta din Bulgaria au depus, luni, o motiune de cenzura impotriva guvernului socialist condus de Serghei Stanisev, pentru a sanctiona politica acestuia in domeniul educatiei si modul cum a abordat greva profesorilor, informeaza Novinite.com.

Partidele de opozitie au luat aceasta masura dupa ce, duminica, a expirat termenul-limita acordat guvernului pentru a ajugne la un acord cu sindicatele din invatamant.

La inceput de an scolar, greva profesorilor, care cer mariri salariale de pana la 100%, a intrat, luni, in cea de-a patra saptamana, noteaza Novinite.com.

Motiunea este sustinuta de 63 de membri ai Parlamentului, in conditiile in care era nevoie de semnatura a 48 pentru a putea fi depusa in Parlament. Novinite.com apreciaza ca motiunea nu are sanse sa treaca, avand in vedere ca alianta aflata la putere la Sofia detine 167 de locuri in Parlament, din totalul de 240.

Potrivit AFP, dezbaterea si votul asupra motiunii vor avea loc in saptamana ce va precede alegerile municipale din 28 octombrie.