Producatorul ungar de medicamente Richter Gedeon Plc. a anuntat luni ca a preluat lantul romanesc de distributie de medicamente Pharmafarm, fara insa sa precizeze detaliile financiare ale tranzactiei, anunta Portofolio.hu.

Intr-un comunicat publicat pe pagina de internet a Bursei de la Budapesta se afirma ca tranzactia "se conformeaza strategiei Richter de a-si intari pozitia pe piata romaneasca".

Tranzactia s-a realizat prin intermediul companiei Armedica Trading SRL, detinuta in proportie de 99,9% de catre grupul Richter. Conform comunicatului, grupul ungar a achizitionat 95,68% din compania romaneasca de medicamente, ce detine un lant de 14 farmacii in trei judete din Romania.

Richter va administra reteaua de distributie a medicamentelor si va detine o cota de 2.5% din piata, iar compania PharmaNet, aflata sub controlul Armedica, va prelua activitatile de retail. Grupul ungar spera ca nivelul cotei sale pe piata de distributie farmaceutica din Romania sa ajunga la 7%.

Tranzactia mai trebuie sa primeasca aprobarea autoritatilor romanesti din domeniul concurentei.

Grupul Richter a achizitionat in ultima vreme mai multe companii din industria farmaceutica romaneasca. Analistii afirma ca, desi vestea achizitionarii Pharmafarm face parte din strategia de extindere, informatia nu va avea un impact major asupra tranzactiilor de la bursa.