Secretarul de stat american Condoleezza Rice a afirmat luni, la Ramallah, ca reuniunea pentru pace in Orientul Mijlociu, initiata de Statele Unite si programata in noiembrie, va fi una „serioasa si substantiala”, confirmand ca aceasta se va desfasura la Annapolis, nu departe de Washington, transmite AFP.

"Va fi o conferinta serioasa si susbtantiala, care va explica motivul crearii unui stat palestinian. Sincer vorbind, avem de facut lucruri mai bune decat sa invitam oaspeti pentru o fotografie de protocol", a declarat diplomatul american dupa intalnirea cu presedintele Autoritatii Nationale Palestiniene, Mahmoud Abbas.

Condoleezza Rice a facut aceste declaratii in timpul vizitei sale in Orientul Mijlociu, organizata cu scopul de a obtine o declaratie de pace comuna israeliano-palestiniana, in perspectiva Conferintei de luna viitoare. Ea a precizat ca presedintele George W.Bush considera o prioritate a politicii externe a Casei Albe gasirea solutiei definitive la acest conflict.

Seful diplomatiei americane s-a intalnit cu premierul israelian Ehud Olmert, cu care a discutat despre statutul Ierusalimului de est, una dintre chestiunile in divergenta intre israelieni si palestinieni, precum si cu presedintele palestinain Mahmud Abbas.

Pentru marti, Condoleezza Rice are programate consultari cu autoritatile egiptene in statiunea Sharm-el-Sheikh.