La finalul meciului cu Olanda, atacantul Adrian Mutu a fost intrebat pe cine prefera intre Olanda si Bulgaria pentru al doilea loc de calificare la EURO. Mutu a raspuns: "Olandezii, pentru ca sunt mai civilizati". Declaratia i-a infuriat pe jurnalistii bulgari.

Una dintre agentiile de presa de la Sofia (Sportal) a preluat declaratia romanului si i-a atribuit-o cu expresia "narcomanul Adrian Mutu".

Contextul acestui conflict intre Adrian Mutu si presa bulgara este ceva mai larg - inaintea primului joc din grupa (septembrie 2006), ziarele de la Sofia au publicat un portret al jucatorului, pe care l-au intitulat "Mister Cocaine".

Din acel moment, Mutu nu a mai stat de vorba cu niciun reprezentant al presei din Bulgaria. Iar inaintea jocului cu Olanda, cind a fost interpelat de trimisii ziarelor sofiote la Constanta, Mutu i-a refuzat abrupt. Iar dupa meci, romanul a facut acea declaratie.

Atit le mai lipsea jurnalistilor bulgari! Pentru ei, fusese oricum "limpede" ca victoria Romaniei a fost "aranjata". Titluri precum "Olanda a fost mituita!" au ajuns pina la Amsterdam, acolo unde ziaristii locali au incercat sa se gindeasca daca nu cumva li s-a "parut" ca Bouma a sters bara in ultimul minut sau nu...

Victoria Romaniei in fata Olandei i-a eliminat practic pe bulgari - Olanda are un program mult mai usor si nu are cum sa rateze (obiectiv vorbind) niciun meci. Aceasta perspectiva i-a facut pe ziaristii sofioti sa vada in deznodamintul de la Constanta un "aranjament".

Un ziar a mers chiar mai departe - a publicat o fotografie cu mormane de gunoi, sugerind ca aceasta imagine a Romaniei (sufocata de gunoaie) va ajunge de fapt la EURO 2008.

Si nu Bulgaria...