In prezent, obligatiunile listate pe Bursa de Valori Bucuresti sint in medie cu 20-25% mai rentabile decit depozitele bancare si asta in conditiile in care cele doua instrumente financiare au acelasi grad de risc.

Curios, dar in timp ce romanii prefera depozitele bancare sau certificatele de depozit, investitorii straini cauta, in general, sa plaseze capital in obligatiuni listate la Bursa de Valori Bucuresti.

„Investitorii straini prefera sa investeasca mai mult decit cei romani in obligatiuni listate la BVB, fiind mai familiarizati cu aceste instrumente financiare“, ne anunta Iulian Panait, presedintele firmei de consultanta financiara KTD Invest.

Dobinda cea mai mare la depozitele bancare este oferita in prezent de Romanian International Bank (RIB) si de Libra Bank, cu 8,00%. Urmeaza, in ordine, Banca Carpatica, cu 7,50% anual. Tot 7,50% este dobinda si la BRD, Romexterra si CEC. O dobinda de 7,25% pe an este oferita la depozitele bancare de Banca Romaneasca si de BCR.

Nu trebuie uitat faptul ca depozitele bancare mai mici de 20.000 de euro sint garantate de stat prin Fondul de Garantare al Depozitelor Bancare.

integral in Cotidianul