Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului(AVAS) a primit oferte din partea companiilor IPCMG SPRL Bucuresti si Continvest Insolventa IPURL Constanta pentru lichidarea transportatorului de produse petroliere Petrotrans.

Comisia de licitatie a deschis luni plicurile continand documentele de precalificare si a inceput verificarea acestora, a anuntat, marti, AVAS. Data limita de depunere a ofertelor pentru desemnarea lichidatorului a fost vineri, 12 septembrie.

Potrivit AVAS, pentru aceasta licitatie au fost cumparate sapte caiete de sarcini, iar in final au fost depuse doua oferte.

Guvernul a aprobat in septembrie concedierea colectiva a celor 101 angajati ai Petrotrans, carora li se vor acorda plati compensatorii, dupa ce in februarie luase hotararea sa amane cu sase luni procedurile de insolventa la Petrotrans Ploiesti.

La data de 31 iulie, valoarea preliminata a activelor Petrotrans era de 14,42 milioane lei, iar valoarea preliminata a datoriilor totale era de 200,64 milioane lei.

Petrotrans a fost, pina in 2003, transportator de produse petroliere atit din import, cit si din productia interna. Pina in 2001 a functionat in cadrul Societatii Nationale a Petrolului (SNP) Petrom, de unde a fost externalizata cu scopul de a fuziona cu Conpet, pentru a forma impreuna transportatorul unic de titei si produse petroliere.