Toti cei 1,4 milioane de bucuresteni abonati la Radet vor primi caldura incepand de miercuri, promite directorul Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice, Virgil Ramba. El a aratat si ca toate lucrarile de reparatii la instalatii vor fi finalizate pana la data de 17 octombrie.

Virgil Ramba a adaugat ca, anul acesta, valoarea totala a lucrarilor de reparatii a fost de 20 de milioane de lei si ca acestea s-au desfasurat concomitent in tot Bucurestiul, si nu ca in anii trecuti, succesiv, pe zone.

"Am considerat ca vom reusi astfel sa eficientizam activitatile de reparatii ale instalatiilor din retea si vom reusi sa finalizam aceste reparatii odata cu momentul furnizarii agentului termic", a mai spus directorul RADET, citat de NewsIn.

Virgil Ramba a mai precizat ca anul acesta a avut loc o crestere a numarului abonatilor care au cerut rebransarea la sistemul de incalzire, acesta fiind mai mare decat cel al abonatilor care au cerut sa fie debransati. "Am avut 621 de rebransari si doar 501 debrasari de la reteaua RADET, ceea ce reprezinta un castig pentru Regie".

Bucurestenii vor scoate, insa, din buzunar mai multi bani pentru factura la caldura, in aceasta iarna. Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat, vinerea trecuta, cererea RADET de majorare a tarifului de transport si distributie a energiei termice, incepand cu luna viitoare.

Tariful a crescut cu 28%, insa doar 10 procente din diferenta de pret rezultata in urma scumpirii vor fi platite de cetateni, restul de 18% urmand sa fie acoperit prin subventii. Pretul local de referinta al gicacaloriei va ajunge, astfel, la 119 lei, fata de 107,5 lei, cat este in prezent.

In urma scumpirii, factura la caldura si apa calda pentru un apartament de 2 camere ar urma sa creasca cu 5 lei.