Bombardiere strategice ruse efectueaza, marti, exercitii deasupra Marii Negre, a anuntat purtatorul de cuvant al armatei ruse a aerului, colonelul Aleksandr Drobicevski, citat de agentiile de presa ruse.

Colonelul rus a precizat, de asemenea, ca exercitii similare celor din zona Marii Negre se desfasoara si in spatiul aerian al oceanelor Atlantic, Arctic si Pacific.

Drobicevski a precizat ca "pana la 10 avioane cu raza lunga de actiune, de tip Tupolev 160 si 22M3, participa la aceste exercitii, cu aprovizionare in zbor”, iar „fiecare avion va fi in zbor intre opt si 16 ore”.

Zborurile ”au loc in conformitate cu planul de antrenament si cu regulile internationale de utilizare a spatiului aerian, deasupra apelor internationale, fara violarea frontierelor altor state”, a tinut sa sublinieze colonelul Drobicevski.

Presedintele rus Vladimir Putin a declarat ca zborurile bombardierelor cu raza lunga de actiune vor fi reluate, dupa o intrerupere de 15 ani, ca urmare a amenintarilor la adresa securitatii Rusiei reprezentate de alte puteri militare. Liderul de la Kremlin a mai precizat ca patrulele militare vor fi desfasurate in regiuni-cheie pentru interesele economice ale Rusiei.

Potrivit conducerii militare ruse, bombardierele strategice ruse nu sunt echipate cu armament nuclear in timpul acestor exercitii.