Tenorul francez Roberto Alagna, sotul sopranei Angela Gheorghiu, va interpreta, marti seara, la Metropolitan Opera din New York, rolul Radames din "Aida" de Giuseppe Verdi, pentru prima data dupa ce a fost fluierat pentru acelasi rol la Scala din Milano, in decembrie 2006, informeaza AFP.

Roberto Alagna il va inlocui pe tenorul Marco Berti, care este bolnav, a declarat purtatorul de cuvant al teatrului newyorkez, Robert Clark. Alagna va avea ca partenera pe soprana americana Angela Brown care va interpreta rolul Aidei.

Roberto Alagna a parasit brusc scena Scalei din Milano, in decembrie 2006, dupa ce a interpretat aria "Celeste Aida", pe parcursul careia a fost fluierat continuu de unii spectatori, nemultumiti de prestatia lui.

In urma acestui incident, directorul teatrului, Stephane Lissner, a anuntat ca va renunta la serviciile tenorului acuzandu-l de "lipsa de respect pentru public si pentru teatru". Directorul a mai anuntat atunci ca locul lui Alagna va fi luat de tenorul Walter Fraccaro. De atunci, Roberto Alagna nu a mai interpretat acest rol.

"Rugat in mod expres de directorul Metropolitan, Peter Gelb", Roberto Alagna a acceptat sa revina in "Aida". El va fi inlocuit in spectacolul cu opera Madame Butterfly, programata marti seara, de catre Marcello

Giordani, scrie AFP.