In 1993, „Unforgiven” - un western care darama miturile Vestului Salbatic - lua patru Oscaruri, la fel ca si „Million Dollar Baby”, premiat in 2005 pentru regie, Cel mai bun film, Cel mai bun actor intr-un rol secundar (Morgan Freeman) si Cea mai buna actrita intr-un rol principal (Hilary Swank).

Legendarul „Man With No Name”, „Dirty Harry”, cowboy-ul tipic al Americii, Eastwood isi datoreaza faima rolului din „The Dollars Trilogy” al lui Sergio Leone.

De la cantaretul Lee Perry la Gorillaz, trecand prin autori de benzi desenate, seriale TV sau animatie, Eastwood „a servit” din plin ca personaj in cultura pop.

Un rol pentru Angelina

La 77 de ani, cat a implinit in mai, are sapte copii cu cinci femei, un club de golf luxos in California, un vechi mandat de primar al orasului Carmel (1986) si energie pentru cel putin doua proiecte cinematografice pe an.

Dupa istoria emotionanta a unei femei care pune la bataie totul pentru a intra in boxul profesionist din „Million Dollar Baby”, cineastul si-a intors privirea spre cel de-al Doilea Razboi Mondial.

In 2006 a iesit in cinematografe cu alte doua pelicule nominalizate la Oscar: „Letters from Iwo Jima” si „Flags of our Fathers”, ambele despre lupta americanilor cu japonezii.

Recent, Angelina Jolie a spus „da” pentru un rol in thrillerul „The Changeling”, la care Eastwood a inceput deja productia. Cu un thriller a si debutat in regie, in 1971, „Play Misty for Me” / „Cantec la cerere”. Desi a intrat in istorie ca actor, cu 57 de roluri, pare sa fi strans elogiile criticilor mai degraba ca regizor a 27 de filme.

Integral in Evz