Lovitura teribila de imagine pentru Po?li??tia Rutiera: in primele sase luni ale anului, integral sau in parte, aproape jumatate din plangerile formulate impotriva proceselor-verbale de constatare a contraventiilor la regimul circulatiei rutiere au fost admise de instanta.

Datele vin chiar de la seful Directiei Politiei Rutiere (DPR), comisarul-sef Gino - Theodor Bosman, care a declarat, ieri, ca instantele de judecata au respins 57,62% din plangeri si au admis 34,59% din plangeri.

De asemenea, au fost admise in parte 7,77% din plangeri, fara a se anula procesul-verbal, prin reducerea cuantumului amenzii, inlocuirea amenzii cu avertisment si prin anularea sau inlocuirea unor sanctiuni complementare.

Seful DPR a declarat ca „greselile se fac atat de catre factorul uman - agentul constatator, cat si din cauza mijloacelor tehnice folosite - limite ale programelor informatice, calitatea slaba a imaginilor surprinse de camerele de supraveghere“.

In conditiile in care s-au cheltuit milioane de euro pentru sisteme de supraveghere video prezentate cu mare tam-tam ca mari realizari in domeniul sigurantei rutiere si al prevenirii accidentelor, declaratia comisarului-sef Bosman pare sa scoata la iveala fata nevazuta a unor proiecte derulate de Politia Romana in ultimii ani.

Un articol de Adrian Niculae

Integral in Gandul