Centrele comerciale vor fi nevoite sa migreze din interiorul Capitalei - unde preturile terenurilor au devenit prohibitive - catre comunele limitrofe. Specialistii imobiliari dau ca sigura aceasta tendinta, in conditiile in care retailerii tintesc o apropiere din ce in ce mai mare de consumatorii finali.

Ei spun ca in curand vom asista la inaugurari de mall-uri in zonele rurale care vor compune viitoarea Zona Metropolitana a Bucurestiului.

Noua tinta: localitatile mici

"Centrele comerciale vor migra din interiorul Bucurestiului - unde nu mai sunt terenuri disponibile sau sunt prea scumpe - spre periferie.

Aceasta periferie in urmatorii 10 ani probabil ca va fi absorbita de catre metropola si vom asista la inaugurari de centre comerciale si mall-uri in aceste zone", a declarat Costel Alecu, directorul Departamentului de Spatii Comerciale & Industriale al companiei imobiliare Regatta.

El a estimat ca retailerii vor dori sa intre in localitati din ce in ce mai mici, cu mai putin de 20.000 de locuitori, deoarece tendinta lor este de a se apropia din ce in ce mai mult de consumatorul final. "In acest moment, aceste localitati nu intra in planul lor de extindere", a punctat Alecu.

La randul sau, presedintele Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare (ARAI), Ruxandra Cleciu, a apreciat ca Bucurestiul a devenit o piata inchisa pentru dezvoltarea retailului.

Integral in Romania libera