Guvernul a aprobat, in sedinta de miercuri, un memorandum prin care sunt suspendate dezbaterile parlamentare pe marginea proiectului de lege pentru privatizarea societatii Automobile Craiova. Decizia a fost luata in urma inceperii unei investigatii a Comisiei Europene, care suspecteaza ca autoritatile romane au acordat ajutoare de stat inainte de vanzarea catre Ford.

Citeste si:

  • Privatizarea Daewoo, suspectata ca implica ajutoare de stat ilegale
  • Verde la privatizarea Automobile Craiova - datoriile au fost anulate irevocabil
  • Contractul de privatizare a Automobile Craiova a fost semnat


  • Potrivit documentului aprobat in sedinta de guvern, cel care va solicita Parlamentului sa suspende dezbaterile va fi ministrul pentru relatia cu Parlamentul, Mihai Voicu.

    Termenul pana la care vor fi suspendate discutiile nu a fost stabilit, fiind prevazut doar ca acest lucru se va intampla "pana la emiterea unei decizii de catre Comisia Europeana referitoare la privatizarea acestei societati".

    Comisia Europeana a hotarat initierea unei proceduri formale de investigatie conform art. 88 (2) al Tratatului Comisiei Europene pentru suspendarea oricarui posibil ajutor de stat in ceea ce priveste privatizarea societatii Automobile Craiova S.A.