Compania americana Apple va lansa, in 26 octombrie, noul sistem de operare “Leopard”, a sasea versiune majora pentru sistemul de operare Mac OS X, a anuntat compania.

Versiunea 10.5 “Leopard” a fost prezentata publicului, pentru prima data, in 2006, in timpul conferintei anuale organizata de compania Apple cu dezvoltatorii sai din intreaga lume.

Lansarea noului sistem de operare trebuia realizata in primavara acestui an, insa aparitia iPhone-ului a amanat lansarea cu cateva luni.

“Cu peste 300 de functii noi, Leopard este cel mai impresionant sistem de operare pentru computerele Macintosh realizat pana in acest moment”, au precizat reprezentantii companiei, adaugand ca noul sistem va usura munca utilizatorilor sai.

"Aceasta lansare va fi inca un moment bun pentru companie, care a avut o pozitie buna pe piata in ultimii ani", a afirmat vicepresedintele de marketing al companiei Apple, Phil Schiller.

Apple a vandut in acest an, pana la 30 iunie, aproape doua milioane de PC-uri, ceea ce reprezinta o crestere de 33% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Leopard va fi comercializat in Statele Unite la un pret de 129 de dolari.