MySpace, cea mai populara retea sociala online din lume si Skype, cel mai mare furnizor de telefonie prin internet, au anuntat miercuri, intr-o declaratie comuna, incheierea unui parteneriat, care da nastere celei mai mari comunitati online din lume care poate comunica si vocal, informeaza Dow Jones Newswires.

La nivel mondial, MySpace are peste 110 milioane de utilizatori activi pe luna, iar Skype are 200 de milioane de abonati. Potrivit acordului, serviciul de telefonie prin internet al Skype se alatura functiei de mesagerie instant MySpace, iar membrii retelei soaciale vor putea sa apeleze prin serviciul de telefonie Skype ceilalti membri MySpace si Skype in mod gratuit.

Noul parteneriat ofera utilizatorilor din intreaga lume mai multe cai de interconectare rapida si usoara. Skype este disponibil in 28 de limbi si este folosit aproape in toata lumea. Skype a fost preluata in 2005 de catre eBay, contra sumei de 2,6 miliarde dolari. MySpace, face parte din Fox Interactive edia Inc., companie detinuta de investitorul Rupert Murdoch.

Mai multe detalii despre acest parteneriat gasiti aici.