Romania a luat toate cele trei puncte in Luxemburg si in urma jocului rezultatelor a obtinut biletele pentru EURO 2008. Victor Piturca a fost din nou inspirat. Omul pe care l-a chemat la nationala abia duminica, dupa jocul cu Olanda, Florentin Petre a adus linistea in tabara romana, deschizand scorul in minutul 42, dupa o greseala a apararii gazdelor. Ciprian Marica a dublat avantajul tricolorilor in minutul 60.

"Am castigat nu fara putine emotii, dar nici nu a fost un meci foarte dificil. Ar fi o atmosfera linistita daca am fi calificati cu doua etape inainte de finalul preliminariilor. Dupa ce joci cu un adversar valoros cum e Olanda, organismul cere o relaxare. Totusi jucatorii au fost foarte atenti."

Victor Piturca - selectioner Romania, pentru TVR1

"S-a cantat in vestiar, suntem foarte fericiti. Dupa multi ani suntem la un turneu final. Nu sunt cuvinte sa pot reda ce e in sufletul nostru."

Razvan Rat, pentru TVR1

"Am avut adversari foarte puternici, dar am fost mult mai buni decat toti si meritam aceasta calificare. Mi-a priit tricoul cu numarul 10."

Florentin Petre, pentru TVR1

Selectionerul Victor Piturca a facut patru modificari in primul 11 fata de formatia aliniata contra Olandei, Florentin Petre, Nicolae Dica si Daniel Niculae intrand in locul suspendatilor Nicolita, Mutu si Codrea, iar Margaritescu a fost preferat lui Ovidiu Petre in linia de mijloc.

Tricolorii au dominat in intregime partida din ducat, dar au reusit tarziu sa desfaca lacatul luxemburghezilor care s-au asezat cu toata echipa in propria jumatate de teren.

Nicolae Dica de doua ori si Ciprian Marica au trecut pe langa gol in prima jumatate de ora, dar inspiratia portarului Joubert sau nesansa au facut ca poarta gazdelor sa ramana "imaculata".

Cu trei minute inainte de pauza Florentin Petre a reusit deschiderea scorului, in urma unei greseli a apararii din Luxemburg. Marica a centrat de pe dreapta, fundasul central Lang a respins pana la Petre care a trimis de la 7 metri in poarta goala.

Imediat dupa pauza, acelasi Florentin Petre a fost faultat clar in suprafata de pedeapsa de Mutsch, dar centralul german Felix Brych a refuzat acordarea loviturii de la 11 metri.

La capatul unei ore de joc, Romania si-a dublat avantajul in urma unei faze create de Cristian Chivu. Capitanul nationalei a recuperat o minge in flancul stang, a centrat in fata portii iar Ciprian Marica a indeplinit o simpla formalitate, introducand balonul in plasa de la 4 metri.

Cu victoria asigurata, selectionerul a facut doua modificari in echipa, Adrian Cristea si Florin Bratu intrand in locurile lui Dica si Daniel Niculae.

Tricolorii au mai trecut de doua ori pe langa gol. Mai intai Margaritescu a sutat puternic de la 20 de metri, Joubert respingand cu dificultate, apoi Cristi Chivu a ajuns surprinzator in pozitie de finalizare si a incercat un lob peste Joubert, dar mingea a depasit si suprafata portii.