Sfatul antreprenorilor pentru cei care vor sa-si deschida o afacere in urmatorii ani: investiti in serviciile care genereaza cresterea calitatii vietii! Nici internetul sau deja clasicele investitii in industria de larg consum - fie productie sau distributie - nu si-au pierdut din atractivitate, insa cresterile afacerilor in aceste ultime cazuri sunt mult mai lente, iar marjele de profit mai reduse.

„Romanii au atins maximum in privinta consumului de mancare. Mai mult chiar nu pot manca. Au cumparat atatea frigidere cate aveau nevoie. Prin urmare, vor investi in tot ce inseamna timp liber in viata lor. Cred, in aceste conditii, ca in urmatorii ani vor avea succes afacerile cu servicii pentru cresterea calitatii vietii.

Segmentele de entertainment, de vacante vor creste foarte mult, a declarat Dragos Rosca, directorul executiv al fondului de investitii Gemisa Investments, prezent ieri la lansarea anuarului „Ziarul Financiar - 100 afaceri de la zero”.

Un argument ca segmentul este inca foarte putin exploatat: nicio astfel de companie nu a intrat in clasament, care a analizat cele mai dinamice companii mici si mijlocii de pe piata romaneasca din ultimul an.

Alte segmente in care inceperea unei afaceri ar avea succes sunt, in opinia intreprinzatorilor care au initiat deja afaceri, cele legate de internet, de serviciile profesionale si de consultanta. In aceste cazuri, marjele de profit merg pana la 70%.

integral in EvZ