Premierul Calin Popescu-Tariceanu a amanat, pentru saptamana viitoare, consultarile cu partidele parlamentare pe tema bugetului de stat pentru 2008. Programate initial pentru joi, discutiile au fost reprogramate dupa ce premierul le-a cerut partidelor sa includa pe agenda convorbirilor si proiectul legii votului uninominal.

Legile bugetului de stat si bugetului asigurarilor sociale de stat pe 2008 au fost depuse la Parlament iar Birourile Permanente ale celor doua Camere au stabilit ca acestea sa fie dezbatute mai intai in comisiile de specialitate si abia dupa 27 noiembrie in plenul reunit.

Comisia de Cod Electoral a finalizat, marti, raportul asupra proiectului de lege privind introducerea votului uninominal. Comisia a respins amendamentele parlamentarilor si a pastrat forma de baza propusa de Asociatia Pro Democratia. Proiectul urmeaza sa fie inaintat spre dezbatere Senatului.

Presedintele Traian Basescu avertizase ca va edclansa referendum national pe tema votului uninominal daca nu primeste spre promulgare Legea privind introducerea votului uninominal pana la 22 octombrie.

PSD si PD au anuntat ca nu vor lua parte la consultari.