Fostul disident sovietic, Vladimir Bukovski, stabilit acum in Marea Britanie si care anterior si-a exprimat intentia de a candida la succesiunea lui Vladimir Putin, si-a prezentat la Moscova manifestul sau electoral, scrie cotidianul Kommersant.

Potrivit convingerilor sale, “Rusia se afla la cheremul serviciilor speciale, este impanzita si guvernata de conducatori-calai”.

“In pofida tuturor eforturilor depuse de agentii deghizati in politologi sa rastalmaceasca lucrurile, faptele vorbesc de la sine - puterea in tara a fost uzurpata in totalitate si complet de aceste servicii, care nu au inteles nimic si nu au invatat nimic.

Proclamand dezintegrarea URSS drept o catastrofa, ei restaureaza cu o consecventa diabolica regimul sovietic”, a afirmat fostul dizident.

In opinia lui Bukovski, relateaza cotidianul citat, in Rusia nu mai exista viata sociala, “au ramas doar niste resturi intre diferitele clanuri de agenti”. In plus, fostul disident este sigur ca alegerile si-au pierdut rostul in Rusia, pentru ca “nu mai exista dreptul la libera exprimare”.

In acelasi timp, spune Bukovski, nu trebuie ignorate aceste alegeri, pentru ca un astfel de gest ar insemna ca esti de acord cu procedura de predare a puterii de catre Vladimir Putin succesorului sau. “Oamenilor nu le place boicotul. De aceea, participarea la urne trebuie sa fie agresiva si viguroasa”, a declarat el.