Compania franceza de asigurari Groupama a semnat contractul de vanzare-cumparare cu Banca Transilvania in urma caruia a preluat 90% din actiunile BT Asigurari Transilvania, anunta un comunicat postat pe pagina electronica a Bursei de Valori Bucuresti.

Pretul stabilit pentru vanzarea pachetului de actiuni este de 90 de milioane de lei, insa el ar putea fi modificat in functie de rezultatele finale ale firmei de asigurari.

In cadrul tranzactiei, Banca Transilvania si-a instrainat intreaga participatie la BT Asigurari Transilvania, care reprezenta 90% din actiuni. Tranzactia este insotita de un acord exclusiv de bancassurance pentru produse non-viata, ceea ce inseamna ca Banca Transilvania si BT Asigurari isi vor continua colaborarea.

BT Asigurari face parte din Grupul Financiar Banca Transilvania si are o retea nationala de 300 de reprezentante. BT Asigurari a incheiat primul semestru al acestui an cu o cifra de afaceri de 132,3 milioane de lei, o crestere de 44% fata de perioada similara a anului trecut. Compania se afla in primele zece din Romania in domeniul asigurarilor.

Compania Groupama se afla pe locul trei in clasamentul celor mai importante firme de profil din Franta. Compania are reprezentante in diferite tari europene, precum si in China si Vietnam. Veniturile companiei in 2006 au depasit 14,2 miliarde de euro.

Firmele Capital Partners si Deloitte, precum si casa de avocatura Musat & Asociatii asista Banca Transilvania in procesul de vanzare.