Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a prelungit cu 30 de zile valabilitatea ofertei de privatizare uzina Electroputere Craiova, pentru a informa Comisia Europeana in legatura cu tranzactia, se arata intr-un comunicat publicat pe pagina electronica a AVAS.

Oferta de privatizare urma sa expire joi, 18 octombrie.

Potrivit comunicatului, “contractul pentru privatizarea Electroputere a fost agreat in totalitate de catre firma Al Arrab Contracting Company Limited din Arabia Saudita”, iar documentul urmeaza sa fie incheiat pana la jumatatea lunii noiembrie.

AVAS a anuntat ca prelungirea termenului de valabilitate a ofertei a fost hotarata in sedinta din 16 octombrie a Consiliului Director, in vederea informarii Comisiei Europene cu privire la tranzactie. De asemenea, AVAS a anuntat si Consilul Concurentei in legatura cu detaliile contractului de privatizare a Electroputere Craiova.

Oferta companiei Al Arrab pentru privatizarea uzinei de la Craiova a fost selectata de AVAS in luna iunie, valoarea totala a tranzactiei fiind de 120 de milioane de euro. Electroputere Craiova a inregistrat anul trecut pierderi de 50,1 milioane de lei.

Compania Al Arrab este specializata in domeniul lucrarilor de infrastructura si a constructiilor de cladiri rezidentiale, realizand proiecte in tari din Asia si Africa.