''Cold Waves - Razboi pe calea undelor'', lung metraj documentar despre Radio Europa Libera, despre propaganda si terorism in timpul razboiului rece, va fi proiectat in premiera internationala in deschiderea Festivalului ASTRA de la Sibiu. Proiectia va avea loc la 22 octombrie, ora 19.00, in prezenta principalilor realizatori.

Toti protagonistii evenimentelor din jurul postului Radio Europa Libera, in vremea razboiului rece, se confrunta din nou in documentarul “Cold Waves”: oameni de la radio si vocile lor, teroristi, ascultatori din popor, intelectuali ca si securisti sau secretari de partid; romani, germani, americani, francezi si de alte nationalitati.

Filmul este o coproductie Romania-Germania-Luxemburg, intre Hi Film, Geppert Productions si Paul Thiltges Distribution, in asociere cu TVR, YLE Finlanda, cu sprijinul CNC si al Jan Vrijman Fund.

Dupa Festivalul Astra, documentarul va fi prezent la Festivalurile de la Leipzig si Amsterdam. El va intra in cinematografele din Romania din 30 noiembrie.