Romania a inregistrat, in luna august, cea mai mare crestere anualizata a productiei de constructii din Uniunea Europeana, arata un studiu efectuat de Institutul de Statistica al UE, Eurostat, anunta site-ul Eurostat.

Tara noastra a inregistrat o crestere de 37%, la mare distanta de urmatoarele clasate - Slovenia, cu o crestere de 31,4% si Polonia, cu 14,8%.

Si cresterea productiei din industria de constructii a Romaniei din trimestrul doi comparativ cu trimestrul unu a fost cea mai mare din Uniunea Europeana - de 12,5%, de asemenea la mare distanta de urmatoarele clasate - Bulgaria, cu 9,4% si Slovenia, cu 6,6%.

In luna august fata de luna septembrie, cresterea Romaniei a fost de 3,2 la suta, tara noastra fiind depasita doar de Marea Britanie, care a inregistrat o crestere de 6,1%.

In comparatie anualizata pentru trimestrul doi, Romania a inregistrat o crestere de 32,6 procente, fiind depasita doar de Bulgaria, cu o crestere de 47,8 la suta.

Cifrele de crestere a productiei din industria de constructii din Romania sunt mult peste cresterile medii din Uniunea Europeana si din zona euro, in multe state inregistrandu-se scaderi.