Lucrarile pentru extinderea Palatului Victoria vor incepe anul viitor si vor fi finalizate, cel mai probabil, in 2011, costurile investitiei urmand sa se ridice la peste 20 de milioane de euro, a anuntat, joi, Radu Puchiu, director in cadrul Cancelariei primului-ministru, citat de site-ul Mediafax.ro.

Noua cladire ar urma sa fie construita pe un teren de 5.525 de metri patrati, situat in spatele actualului sediu al Guvernului si aflat in domeniul public al statului.

De altfel, joi a inceput, la Teatrul National din Bucuresti, expozitia organizata de Ordinul Arhitectilor din Romania in cadrul careia sunt prezentate cele 6 proiecte de constructie pentru extinderea Palatului Victoria, expozitie ce se va incheia la data de 27 octombrie.

Potrivit lui Radu Puchiu, in prima faza au concurat 24 de proiecte, insa doar 6 dintre ele au fost selectate de comisia de licitatie pentru a doua faza.

El a precizat ca licitatia pentru desemnarea constructorului este prevazuta pentru anul viitor.

Lucrarile de extindere a Palatului Victoria vor fi proiectate de arhitectii olandezi Branimir Medic si Pero Puljiz, membri ai firmei De Architekten CIE. Planul arhitectural propus de aceasta echipa a fost selectat, in luna iulie, de o comisie formata din noua experti, dintre care cinci straini, in urma unui concurs international de proiecte.