Pentru 14.900 de euro, clientul primeste un apartament de 60 de metri patrati intr-unul dintre blocurile construite inainte de 1990. Cu aceeasi suma, in Bucuresti se plateste numai un loc de parcare subteran, intr-unul dintre noile proiecte in desfasurare.

LOW BUDGET. Pentru clientii care-si doresc o locuinta in Capitala, cea mai accesibila varianta este o garsoniera de 49.700 de euro plus TVA, in complexul Confort City din Vitan. Ansamblul va avea, in total, 1.680 de locuinte de una, doua, trei si patru camere - in 12 blocuri.

Garsonierele au suprafete de la 35 mp utili si terasa de 5 mp, iar apartamentele de doua camere au 44 mp, terasa de 6 mp si costa 85.000 de euro plus TVA. Pentru trei camere si 69 mp, clientii platesc 116.000 plus TVA. Primele apartamente vor fi gata in vara lui 2008, iar intreg ansamblul - in vara lui 2009. Langa acest proiect, compania dezvoltatoare Domus Stil va ridica si un mall.

LOCUINTA DE LA NEMTI. Firma Kb Im:mobile, care se ocupa de comercializarea caselor nemtesti, are in portofoliu circa 100 de unitati amplasate in landul Saxonia, in localitatile Plauen, Leipzig si Dresden si in zonele apropiate. Locuintele sunt utilizate, in general, ca resedinte de vacanta, dar pot fi folosite si ca locuinte permanente.

Preturile pornesc de la aproximativ 250 de euro/mp (14.900 de euro pentru un apartament de 60 metri patrati) si pot scadea pana la 90 euro, in functie de suprafetele achizitionate. Apartamentele nu sunt noi, dar locuintele sunt consolidate, dotate cu instalatii de apa, curent, gaze si canalizare.

„Inlocuirea finisajelor cu produse de calitate medie ar costa cumparatorul inca 5.000 de euro, la preturile din Germania, suma care acopera procurarea materialelor, la care s-ar adauga manopera”, a declarat Kornelius Krumbacher Barle, asociatul unic al firmei Kb Im:mobile.

LUX DE BUCURESTI. Si cumparatorii cu pretentii au la dispozitie cateva variante de apartamente de lux. Un astfel de bloc este Lotus Cismigiu, situat in zona parcului Cismigiu, care dispune de 22 de unitati.

Integral in Evz