Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au consemnat pierderi in cursul sedintei de vineri, investitorii preferand actiunile petroliere si bancare, potrivit declaratiilor facute de analistii financiari.

“Am avut parte de o zi slaba fata de zilele anterioare si cu preturi in regres. S-au inregistrat scaderi importante generalizate, mai ample decat in sedinta de joi. Nici astazi nu am reusit sa ne corelam cu pietele europeane.

Lichiditatile scazute se datoreaza si existentei unui numar redus de participanti in piata, foarte multi brokeri fiind deja in drum spre Adunarea Generala, care va avea loc la sfarsit de spatamana, in Brasov. O zi rosie, asadar, pentru toti cei patru indici”, a declarat directorul general al Vienna Investment Trust, Adrian Simionescu.

Indicele BET a inregistrat o scadere cu 2, 72%, ajungand la 9.840,80 puncte. Indicele compozit al bursei, BET-C, s-a diminuat cu 2,05%, de la 7.033,45 puncte pana la 6.889,00 puncte, in timp ce indicatorul BET-FI a scazut cu 1,85%, terminand ziua la 81.740,24 puncte.

Valoarea schimburilor incheiate vineri a fost de 31,04 milioane lei (9,27 milioane euro). Tranzactiile cu actiunile celor cinci societati de investitii financiare (SIF) au reprezentat 21,4% din totalul pietei, iar titlurile SIF Oltenia au ocupat, din nou, prima pozitie, cu schimburi de 2,42 milioane lei.

Dupa doua zile de cresteri succesive, titlurile Bancii Transilvania au scazut cu 4,32%, de la 0,925 lei pana la 0,885 lei, iar valoarea tranzactiilor a ajuns la 6,64 milioane lei. In topul lichiditatilor s-au inscris actiunile BRD Societe Generale, cu schimburi care au depasit 6,96 milioane lei.