Compania IBM a anuntat ca veniturile totale pentru al treilea trimestru din 2007 au totalizat 24.1 miliarde de dolari, ceea ce reprezinta o crestere de sapte procente fata perioada similara din 2006, se afirma intr-un comunicat transmis redactiei HotNews.ro de companie.

“Veniturile remarcabile rezultate din servicii ne-au permis sa mentinem obiectivul de crestere accelerata a castigurilor per actiune pana in 2010, trecand in acelasi timp printr-o perioada de tranzitie in business-ul de hardware,” a declarat Samuel J. Palmisano, presedinte si director executiv al companiei.

“Performanta noastra anuala evidentiaza eficienta factorilor majori ce influenteaza acest lung drum, incluzand cresterea veniturilor, extinderea limitelor si succes constant in noile economii si in derularea proceselor de integrare si achizitie'', a declarat Palmisano.

Potrivit date furnizate de companie, IBM a inregistrat un castig de 1.68 de dolari pe actiune din operatiuni continue pentru trimestrul al treilea al anului 2007 in comparatie cu 1.45 de dolari per actiune in al treilea trimestru al anului 2006, ceea ce reprezinta o crestere de 16 procente.

Castigurile din operatiuni continue in al treilea trimestru au totalizat 2.4 miliarde de dolari fata de 2.2 miliarde inregistrate in al treilea trimestru din 2006, crescand cu 6 procente.

IBM a anuntat ca profiturile din al treilea trimestru din cele doua Americi au totalizat 10.2 miliarde de dolari, inregistrand o crestere de 4 procente fata de 2006, in timp ce castigurile in Europa, Orientul Mijlociu si Africa au totalizat 8.1 miliarde de dolari. Veniturile pentru Asia-Pacific au crescut cu 9 procente, totalizand 4.9 miliarde de dolari.

Veniturile din Global Services au crescut cu 14 procente - cea mai mare crestere din al treilea trimestru al anului 2003, in acelasi timp crescand si veniturile din segmentul Global Business Services.

Compania a anuntat ca veniturile din Global Technology Services au crescut si ele cu 13 procente totalizand 9.1 miliarde de dolari, beneficiind de vanzarea noului business catre clienti deja existenti.

Profitul total brut al companiei a inregistrat o marja de 41.3 procente in al treilea trimestru al anului 2007, in comparatie cu 42.0 procente in 2006. Costul total si alte venituri au crescut cu 6 procente pana la 6.7 miliarde de dolari, in comparatie cu 6.3 miliarde inregistrate anul trecut.

Datoriile, incluzand departamentul Global Financing, au totalizat 35.3 miliarde de dolari, in comparatie cu 22.7 miliarde la sfarsitul anului 2006.