O solutie care imbina avantajele depozitului la termen cu mobilitatea economiilor la purtator o ofera Libra si ING Bank. Dobanda pentru Libra Mix este de 7%, iar platile la comercianti au comision 0%. Cardul poate fi utilizat si in strainatate la terminale POS si ATM, de asemenea pentru tranzactii virtuale (prin internet).

Dobanda de 7% implica mentinerea unui sold permanet de 500 lei, iar in cazul in care cardul se doreste a fi utilizat si pentru plati la comercianti, limita maxima trebuie sa fie 10.000 lei. La cerere, banca acorda un anumit descoperit de cont (overdraft), care poate varia intre 3 si 6 venituri lunare nete, inclusiv cele ale sotului/sotiei.

In cazul utilizarii acestuia, pana la data de 15 ale lunii urmatoare trebuie achitata cel putin dobanda la suma imprumutata. Suma maxima pentru descoperitul de cont nu poate depasi insa 17.500 lei (DAE pentru un imprumut de 10.000 lei este de 19,3%). Taxa de emitere pentru eliberarea cardului este 0 iar administrarea lunara va costa 4 lei.

ING Bank propune un card Visa Electron atasat contului curent (Cont’Rol), dobanda fiind in acest caz de 5,9%. Taxa anuala de inretinere a cardului este de 28 lei, iar taxa de administrare a contului curent de 20 lei.

Un alt avantaj al utilizatorului este ca poate face transferuri de numerar prin intermediul Multimatului plasat in banca, fara sa mai treaca pe la ghiseu (plata facturilor-Romtelecom, RDS, REBU, etc.); la fel pentru alimentarea cardului. In ambele cazuri, titularul cardului poate solicita carduri suplimentare pentru mai multi membri ai familiei.

Integral in Romania libera