Marius Zamfir, reporterul acreditat de TVR la Palatul Victoria, l-a batut joi seara pe editorul Radu-Ioan Gafta pe motiv ca i-a modificat un material si, dupa o disputa verbala, l-a numit pe reporter „spagar”, afirma Evz. Sefa Directiei Emisiuni informative si sport a TVR, Rodica Culcer, a cerut presedintelui-director general al SRTV, Alexandru Sassu, desfacerea contractului de munca al reporterului, noteaza blank">Romania libera.

Zamfir este una dintre cele doua persoane, alaturi de presedintele-director general al TVR, Alexandru Sassu, care au depus saptamana trecuta o sesizare la Comisia de Etica si Arbitraj, in legatura cu difuzarea de catre TVR a inregistrarii cu fostii ministrii Decebal Traian Remes si Ioan Avram Muresan, scrie Gandul.

"Marius Zamfir, reporterul acreditat de TVR la Palatul Victoria, l-a batut joi seara pe editorul Radu-Ioan Gafta. Motivul: i-a modificat un material si, dupa o disputa verbala, l-a numit pe reporter „spagar”.

Zamfir si Gafta, pe vremuri colegi de camin, au mai avut diferende legate de materialele pentru „Jurnal”.

Conflictul vine intr-o perioada tensionata, in redactia „Jurnalului” TVR si asa impartita in tabere: cei vechi si cei adusi acum doi ani, dupa venirea ca director de stiri a Rodicai Culcer.

In plus, in urma cu zece zile, „Jurnalul” a difuzat filmul „Spaga pentru Remes”. Gafta a fost editorul stirilor in acea seara, iar Zamfir a sesizat Comisia de etica a institutiei in legatura cu difuzarea inregistrarii", scrie Evz.

"Sefa Directiei Emisiuni informative si sport a TVR, Rodica Culcer, a cerut presedintelui-director general al SRTV, Alexandru Sassu, desfacerea contractului de munca al reporterului Marius Zamfir, cel care l-a agresat, joi, pe editorul Radu Gafta, pentru ca acesta l-a numit 'spagar', relateaza Rompres.

''Am trimis o nota interna la Cabinetul Presedintelui-Director General si la Juridic, in care am cerut constituirea unei comisii disciplinare si am propus desfacerea contractului de munca al lui Marius Zamfir", noteaza Romania libera.

"Reporterul Marius Zamfir este una dintre cele doua persoane, alaturi de presedintele-director general al TVR, Alexandru Sassu, care au depus saptamana trecuta o sesizare la Comisia de Etica si Arbitraj, in legatura cu difuzarea de catre TVR a inregistrarii cu fostii ministrii Decebal Traian Remes si Ioan Avram Muresan.

Printre cei responsabili de difuzarea inregistrarii se numara si editorul Radu Gafta, cel agresat joi de catre Marius Zamfir.

Reporterul TVR acreditat la Guvern, a participat in luna mai la concursul pentru ocuparea functiei de redactor-sef al Directiei Stiri a TVR, in urma caruia niciunul dintre candidati nu a fost declarat castigator pentru ca nu au fost intrunite criteriile de selectie.

Rodica Culcer, directorul Directiei Emisiuni Informative si Sport a TVR, a declarat, ieri, ca a cerut cercetarea disciplinara a reporterului Marius Zamfir", scrie Gandul.