Franta a suferit o dezamagire severa la ultima aparitie in Mondial: departe de ce aratasera in "sfertul" euforic cu Noua Zeelanda, rugbystii francezi au porimit o lectie de realism din partea Argentinei: marea revelatie a Cupei Mondiale, echipa sud-americana s-a impus cu 34-10, inscriind 5 eseuri.

Franta nu si-a putut lua revansa dupa infringerea suferita in fata aceluiasi adversar, in deschiderea competitiei. De altfel, cu succesul din finala mica, Argentina a obtinut a 6-a victorie din ultimele 7 intilniri cu rugbystii francezi!

Pentru "pume", locul 3 nu reprezinta neaparat o consolare dupa eliminarea din semifinale (in fata Africii de Sud). Dar este cu siguranta o tema de gindire pentru federatia internationala de rugby (IRB): Argentina nu este inclusa in calendarul niciunei competitii importante (Tri Nations sau Turneul celor 6 Natiuni).

IRB a anuntat ca va cauta o solutie pentru a convinge organizatorii Tri Nations sa invite Argentina.

Insa deocamdata, "pumele" vor trebui sa gaseasca inlocuitori pentru citiva dintre artizanii succesului de la Mondial: capitanul Agustin Pichot si pilierul Omar Hasan au anuntat ca se retrag.

Simbata, ora 22,00, se disputa finala mare a Mondialului de rugby, intre Anglia si Africa de Sud.