Reporter : Domnule Obreja, cum ati trait meciul lui Lucian, chiar de acolo, din apropierea ringului ?

Rudel Obreja : A fost cel mai tensionat meci de box pe care l-am vazut vreodata. Am trait emotii extraordinare pentru ca Lucian a boxat impecabil, dar pe noi, toti ceilalti, ne-a "fiert" foarte tare asa cum a facut de altfel si cu adversarul sau.

A adoptat o tactica foarte buna si pe finalul meciului, cand columbianul era epuizat, a reusit sa se impuna spre satisfactia noastra care am asistat la aceasta victorie mare.

Reporter : Credeati ca se va impune totusi inainte de limita?

Rudel Obreja : Am vrut neaparat victoria si nu avea importanta cum anume o va obtine. Asteptam acest succes de 4 ani, pentru ca exact la 20 octombrie 2003, Lucian Bute a parafat intelegerea cu Interbox.

Sunt foarte fericit ca eu i-am negociat contractul cu canadienii, iar in acel moment Lucian a ales in locul banilor, cariera de profesionist, reusind sa-si indeplineasca visul : titlul mondial.

Reporter : Cu ce l-a surprins Bute pe Alejandro Berrio la aceasta confruntare?

Rudel Obreja : A boxat tactic foarte bine. Faptul ca s-a miscat mult din trunchi, jocul de picioare, faptul ca a fost lucid, mai stapan pe el, toate acestea au contat foarte mult. Berrio nu a facut altceva decat sa se arunce in lupta cu disperare, dar Lucian a fost peste el la toate capitolele si merita sa fie noul campion mondial.

Reporter : V-ati aflat langa Lucian Bute imediat dupa anuntarea deciziei. Ce ati citit in ochii lui in acel moment ?

Rudel Obreja Era in lacrimi pentru ca nu e usor sa traiesti o asemenea incarcatura nervoasa acumulata in ani de zile. A trait-o la cele mai ridicate cote de emotie gandindu-se la toti romanii de acasa, la familia lui si in special la mama lui pe care o iubeste foarte mult. S-a descatusat.

Reporter : Cum a fost atmosfera in sala Centre Bell din Montreal ?

Rudel Obreja : Senzationala. Au fost mii de romani aici, am vazut steagurile Romaniei peste tot in sala, iar atunci cand s-a intonat " Desteapta-te romane !" am avut senzatia ca toata lumea, inclusiv canadienii, canta imnul nostru.

Sunt mandru ca un roman este elogiat intr-o tara straina si as vrea sa cred ca si in Romania va avea parte de aceleasi aprecieri de care s-a bucurat aici in Canada. Tot la Montreal acum 31 de ani a fost o zeita, Nadia Comaneci, iar acum este un zeu, Lucian Bute.

Reporter : Puteti face o comparatie intre performanta lui Lucian Bute si cea obtinuta de Leonard Doroftei in urma cu 5 ani ?

Rudel Obreja : Nu cred ca e cazul sa diferentiem. Ambele centuri au fost extraordinare si au bucurat romanii. Atat Bute cat si Doroftei au merite deosebite pentru ca un titlu mondial indiferent daca e la WBA sau la IBF, are o valoare deosebita. Ar trebui sa-i punem impreuna pe cei doi mari campioni ai nostri, dar sa nu-l uitam nici pe primul campion al Romaniei la profesionisti, Mihai Leu.

Reporter : Ce reprezinta pentru boxul din Romania acesta noua performanta reusita la profesionisti ?

Rudel Obreja : Consacrarea valorii scolii de box de la noi din tara si cred ca de acum incolo orice performanta de acest gen, reusita de un roman, nu mai poate privita ca o intamplare. Nimeni nu mai poate pune la indoiala acest lucru, iar titlul cucerit de Lucian Bute reprezinta cea mai mare performanta a sportului romanesc in 2007.