Firma care detine celebrul motor de cautare a schitat deja un model de telefon, mobil cu acces direct la browser si la site-ul YouTube.

Viitorul telefon al Google, care s-ar putea numi GPhone, ar putea fi mult mai ieftin decit iPhone de la Apple, dar este diferit ca tehnologie, conform unui articol din “USA Today”, preluat de NewsIn.

Conform concluziilor diferitelor companii de analiza, viitorul telefon al Google ar putea fi mai simplu din punct de vedere tehnic, dar mai ieftin decit Apple iPhone.

Analistul Trip Chowdhry, de la compania Global Equities Research, considera ca Google a inceput deja sa schiteze un model avansat de GPhone, echipat cu un browser Google care sa afiseze servicii ale companiei, precum Gmail si videoclipuri ale site-ului YouTube, mai noteaza “USA Today”.

Ziarul britanic “The Independent” scria la jumatatea lui octombrie, citind analisti IT, ca telefonul Google ar putea costa chiar sub 100 de dolari, de patru ori mai putin decit cel mai ieftin iPhone din SUA. Potrivit unor estimari, neconfirmate insa de Google, GPhone ar putea aparea pe piata in primul trimestru al anului viitor.

Saptamina trecuta, Google a anuntat achizitionarea unei companii finlandeze de mici dimensiuni, Jaiku, ce detine patente pentru furnizarea de servicii de mesaje tip SMS.

Aceasta preluare, noteaza “USA Today”, dovedeste ca Google doreste sa intre puternic in sectorul telefoanelor mobile. Desi Google nu vrea sa ofere detalii cu privire la strategia pentru GPhone, e sigur ca intentioneaza sa convinga tot mai multe companii sa sponsorizeze rezultatele cautarilor pe motorul Google de pe telefon, la fel ca pe PC.

integral in Cotidianul