Noua generatie Impreza are la baza un nou concept, care tinteste o gama mai larga de clienti. Masina nu se mai doreste neparat un model derivat din cele de competitii, la care primeaza performanta, ci unul mai “prietenos” cu soferul. Astfel, aceasta ultima generatie dispune de o caroserie hatchback cu 5 usi, spre deosebire de predecesoarele sale care au fost sedan.

Performante

Pentru a imbunatati comportamentul dinamic al masinii si pentru a spori calitatea condusului, Subaru a adoptat pentru noul model o suspensie spate multi-brat. Motoarele boxer, specifice modelelor Subaru, sunt acum mai puternice si dezvolta mai mult cuplu, in timp ce consumul de carburant este mai mic. Cutiile de viteze manuale, dar si cea automata, au fost revizuite.

Toate modelele Impreza sunt echipate cu tractiune integrala permanenta si reductor, motorizarile disponibile fiind 1.5 de 107 CP, 2.0 de 150 CP si 2.5T de 230 CP.

Interior

Una dintre marile evolutii ale modelului este habitaclul, care dispune acum de materiale de calitate mai buna si tehnologii de ultima ora. Dotarea standard este mai generoasa decat a predecesoarei sale, cuprinzand climatizare automata, radio CD, volan reglabil pe inaltime si adancime, geamuri electrice fata/spate, jante din aluminiu, computer de bord si proiectoare de ceata.

De asemenea, noua Impreza este si mai sigura, fiind echipata standard cu airbag-uri frontale, laterale si cortina.

integral in StiriAuto.ro