Primele noua luni ale acestui an au adus cu 60% mai multe tranzactii pe sectorul imobiliar decat in perioada similara a anului trecut. Tranzactiile cu cladiri finalizate sau aflate in stadiu de dezvoltare realizate in acest an totalizeaza o valoare de 800 milioane de euro. Austriecii raman principalii actori pe piata tranzactiilor, urmati de israelieni si de fondurile de investitii britanice.

Immoeast, Europolis, Globe Trade Centre (GTC), Cefin, Teesland, Trigranit sau Sonae Sierra au acaparat piata investitiilor imobiliare, cu tranzactii care au implicat cele mai importante cladiri dezvoltate in Romania. “Fondurile de investitii cel mai prezente pe piata imobiliara romaneasca provin din Austria.

De asemenea, sunt deosebit de active capitalurile din Marea Britanie, Statele Unite, Germania, Grecia, Irlanda si Italia”, au declarat reprezentantii companiei de consultanta imobiliara DTZ Echinox. In acest an, pe piata birourilor s-a realizat un numar de sase tranzactii cu imobile importante, valoarea totala a acestora fiind de 376,8 milioane de euro.

Vedeta anului ramane imobilul de birouri America House, vandut de israelienii de la GTC catre grupul francez de investitii Natixis, pentru suma de 120,3 milioane de euro. Tranzactia a fost realizata la un yield de 6%.

integral in Bussines Standard