Secretarul de stat in Ministerul Economiei si Finantelor, Sebastian Vladescu, a fost eliberat luni din functie la cerere, prin decizie a premierului Calin Popescu Tariceanu, informeaza site-ul Mediafax. Premierul Tariceanu a confirmat informatia, precizand ca a semnat decizia la sfarsitul saptamanii trecute.

Vladescu a avut cateva divergente de opinii cu seful PNL, iar in vara a anuntat ca va pleca din Minister dupa ce se va finaliza privatizarea Uzinelor Auto Craiova.

Sebastian Vladescu a fost numit secretar de stat in Ministerul Economiei si Finantelor in luna aprilie a acestui an, dupa ce a ocupat functia de ministru al Finantelor Publice.

Conflicte mai vechi

Ultimul conflict pe care Sebastian Vladescu l-a avut cu premierul este legat de decizia majorarii pensiilor. “O majorare atat de abrupta se va resimti destul de mult in buget, undeva peste 2 miliarde euro, aproximativ 2% din PIB, si efortul va fi pe termen lung, iar pana la urma sumele vor fi luate de la investitii.

Se incearca paliative pentru resursele necesare, chiar prin schimbarea filosofiei fiscale de pana in prezent”, spunea Vladescu la sfirsitul lunii iunie. Vladescu a amintit atunci despre riscul unei destabilizari a echilibrului bugetar si despre frogilitatea pe termen lung a sistemului de pensii.

Sebastian Vladescu a spus de mai multe ori ca va parasi ministerul, dind chiar a intelege ca va demisiona din functie. "Mai devreme sau mai tarziu plec, astept sa fie aprobate programele operationale", a declarat Sebastian Vladescu pentru Ziarul Financiar in 30 iulie.

Surse din PNL sustin ca premierului i s-a cerut in repetate rinduri sa-l demita pe Vladescu, ultima oara fiind la Biroul Politic de saptamina trecuta. Eugen Nicolaescu si Ludovic Orban se numara printre adversarii declarati ai lui Vladescu.