Toshiba a anuntat prin SCOP Computers lansarea a doua noi modele de videoproiectoare. Toshiba ex20 si ew25 ne propulseaza acum intr-o noua era tehnologica: ambele modele beneficiaza de tehnologia ESP (Extreme Short Throw Projection), ce permite proiectia de la distante de numai 50 cm.

In plus te poti conecta local la reteaua WLAN, multumita functiei “Windows Vista Network”, iar tehnologia “Brilliant Color”, furnizata de Texas Instruments imbunatateste semnificativ reproducerea culorilor.

Gama de optiuni multimedia este extinsa datorita posibilitatii de conectare a echipamentului la o tabla de prezentare interactiva (interactive whiteboard).

Modelele ex20 si ew25 au rezolvat doua dintre cele mai frecvente problemele ale prezentatorilor: dificultatea de a obtine dimensiunea optima a imaginii intr-o incapere cu dimensiuni reduse si eliminarea efectului de orbire a vorbitorului.

Noua tehnologie ESP permite sustinerea prezentarilor in orice incapere, indiferent de spatiu. Lentilele super-angulare genereaza o diagonala a imaginii de aproximativ 1 metru de la o distanta de proiectie de numai 50 cm. Putand fi suspendate, aceste proiectoare se adapteaza oricaror conditii de spatiu.

Raza mica de proiectie si lentilele super-angulare proiecteaza imaginea pe ecran sau perete sub unghiul de 1300. Noutatea consta in abilitatea acestor echipamente de a proiecta imagini de la distante mici si fara a fi inclinate.

Ideile spontane sunt binevenite, portul USB integrat inlesnind accesarea datelor si eliminand necesitatea de a aduce laptopul la prezentari.

Ambele modele ex20 si ew25 pot fi folosite cu o tabla de prezentare interactiva. Conectata la calculator si videoproiector. Aceasta tabla prevazuta cu creioane speciale formeaza un sistem multimedia ideal pentru orice mediu de business sau educational.

O caracteristica a acestor modele este tehnologia “Brilliant Color”, un progres realizat de Texas Instruments. Roata de culoare are acum 6 segmente, fata de cele 4 initiale, asigurand o reproducere naturala si stralucitoare a culorilor.

Confortul utilizatorilor este o prioritate, videoproiectoarele Toshiba dorind sa asigure succesul afacerilor prin functionalitate si caracteristici. Problemele legate de instalarea videoproiectorului (cabluri, instalare, setup) tin de domeniul trecutului.

Cu noua functie Windows Vista Network, se asigura conectarea directa la reteaua companiei, ceea ce face posibila un control centralizat, prezentarea continutului putand fi realizata direct din retea.

In plus, Toshiba ex20 si ew25 prezinta o suita de functii ce impiedica folosirea neautorizata sau furtul lor. Functia Pannel Lock cere introducerea de catre utilizator a unui cod personal de identificare de 4 cifre, pentru a deschide sau inchide videoproiectorul.

Modele dotate cu tehnologie ESP ofera o gama larga de conexiuni: doua iesiri RGB (D-sub 15), RJ 45, USB, S-video, composite video si audio. Semnalele suportate incep cu VGA pana la WXGA, si de la 480i la 1080i in plus NTSC, PAL si standarde SECAM.