Birourile Permanente reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului au aprobat in unanimitate, luni, repartizarea timpilor de antena aferenti candidatilor la alegerile europarlamentare. Conducerea celor doua camere a acceptat propunerile inaintate de comisia speciala instituita in acest sens, astfel ca partidele parlamentare au la dispozitie un spatiu de patru ori mai mare decat cele neparlamentare.

Potrivit deciziei birourilor permanente, candidatii partidelor parlamentare (PSD, PNL, PD, UDMR, PRM, PC) vor beneficia in total de patru cincimi din timpul de antena alocat de posturile de radio si televiziune, restul de o cincime fiind alocat partidelor neparlamentare si independentilor.

In ceea ce priveste posturile publice, comisia speciala a adoptat saptamana trecuta o decizie pe care o va inainta miercuri Birourilor Permanente.

Potrivit acesteia, la postul de radio public va exista, zilnic, o emisiune de 50 de minute, in care partidele parlamentare vor avea cate 5 minute si 20 de secunde. Cele neparlamentare vor avea alocate, alternativ, pe zile, cate un minut sau doua.

In plus, in fiecare zi vor exista doua buletine de stiri electorale, la ora 11.00 si 20.00, care vor dura intre 5 si 15 minute.

La televiziunea publica, dezbaterile electorale vor avea loc de luni pana vineri, in intervalul 20.15 - 21.45. Acestea vor fi moderate, la TVR 1, de Marian Voicu, Liviu Mihaiu, Monica Ghiurco si Luca Niculescu, iar la TVR 2 de Claudiu Lucaci, Horia Grusca, Corina Secheres, Mihaela Craciun si Angela Avram.

De asemenea, inaintea fiecarui jurnal de pe TVR 1, va fi difuzat un buletin electoral de 10 minute.