Festivalul National de Teatru de la Piatra Neamt a debutat duminica, 20 octombrie. Editia a XXII-a a festivalul-concurs se desfasoara pe doua sectiuni. Prima, intitulata 'Un regal teatral', va cuprinde cele mai bune spectacole jucate in stagiunea trecuta, in toata tara, piesele fiind alese de Alice Georgescu.

La cea de-a doua sectiune 'Pledez pentru tine(ri)' participa doar academii de teatru sau spectacole in care actorii sau regizorii au varsta maxima de 35 ani. Aici vor fi decemnate premii ce constau in colaborarea cu Teatrul Tineretului ca actor, regizor sau scenograf.

Pentru cele mai bune spectacole de teatru se vor atribui alte doua premii.

Nume mari ale scenei romanesti, cum ar fi Victor Rebengiuc, Mircea Albulescu, Irina Petrescu, Horatiu Malaele, Mariana Mihut sau Mircea Diaconu, vor fi prezente la manifestare alaturi de invitati speciali precum: Ducu Bertzi, Florin Chilian, Ada Milea si Nicu Alifantis care vor sustine recitaluri pe toata durata festivalului.

Detalii privind programul festivalului gasiti pe site-ul oficial al Teatrului Tineretului din Piatra Neamt, organizator al evenimentului.