Fostul deputat Mona Musca a fost audiat luni la Sectia de Urmarire penala si Criminalistica din Parchetul instantei supreme, fiind acuzata de fals in declaratii, informeaza NewsIn.

Mona Musca este acuzata de fals in declaratii comis in momentul in care, ca si politician, a semnat declaratia pe propria raspundere ca nu a colaborat cu Securitatea. Curtea de Apel Bucuresti a decis ca Mona Musca a facut politie politica, hotarare pe care fostul deputat o contesta.

“Politia politica presupune incalcarea drepturilor omului si sustinerea Securitatii in instaurarea sau mentinerea unui regim de teroare, de opresiune. Din probele din dosar nu exista niciun element care sa confirme aceasta ipoteza”, declara avocatul fostul deputat, Valeriu Stoica.

CNSAS s-a adresat Parchetului pentru cercetarea falsului pe care Musca l-ar fi comis dupa ce a semnat, pe propria raspundere, declaratia de politician in care declara ca nu a colaborat cu fosta Securitate.

Potrivit Monei Musca, CNSAS nu poate fi o instanta, pentru ca “membrii Colegiului - numiti politic - au demonstrat ca nu pot judeca obiectiv”. “In aceste conditii, CNSAS ar trebui sa fie doar un administrator al dosarelor, iar cei care vor sa ramana in viata publica sa-si puna la dispozitia cetatenilor dosarele”, a adaugat Musca.

Biroul de presa al Ministerului Public a precizat, luni, ca nu s-a declansat urmarirea penala impotriva Monei Musca.