Cantareata americana Beyonce a sustinut luni seara un concert la Cluj-Napoca. Cei peste 10.000 de spectatorii au asteptat ardeleneste, in ploaie si noroi, aparitia vedetei care, desi infrigurata si speriata de ploaie, a cantat hiturile care au facut-o celebra.

In mijlocul spetatorilor Beyonce a aparut ca femeia fatala pentru barbati si diva cu cateva kilograme in plus fata de imaginea ei pe sticla.

Cu o ora inainte de inceperea concertului, strazile Clujului erau deja blocate de masinile care incercau sa ajunga la stadionul "Ion Moina" unde urma sa concerteze vedeta americana. Desi politia a anuntat cu o zi inainte ca strazile din jurul stradionului vor fi blocate, acestea erau inaintea concertului pline de taximetre.

La intrarea principala accesul era interzis, astfel spectatorii au fost nevoiti sa treaca prin adevarate lacuri in timp ce ploaia nu contenea. Accesul era delimitat pe zone astfel incat VIP-urile sa nu se amestece cu poporul.

La intrarea pe gazon, ascunsi sub pelerine de ploaie, doi membrii ai stafului discutau despre concert: “Trebuia sa vina 13 000 de oameni, nu cred ca sunt nici jumatate. Cine sa vina pe ploaie?”.

Jandarmii care au asigurat paza spun ca la concert au participat peste 10 000 de spectatori. “N-am avut probleme, numai ca inauntru s-a servit si bere si acolo noi nu aveam ce sa facem”, spune unul dintre jandarmi.

“Pentu o femeie ca asta faci si omor”

La 20:30, tribunele si zona VIP a stadionului erau deja pline. Clujenii priveau scena goala si se ascundeau sub o armata de umbrele. Pe gazon, la cativa metri de scena, studentii si elevii care au reusit sa intre printre primii disecau deja concertul. “Eu am vazut-o la tv ultima data cand era cu Jay Z. Nu stiu cum putea el sa fie cu o tipa ca asta”, spune o studenta.

Intr-un alt colt al scenei mai multi tineri se ascundeau cu tigarile aprinse de picurii de poaie. “Pentu o femeie ca asta faci si omor”, spune unul dintre ei. Atmosefera era mult mai calda langa scena, datorita tunurilor de aer cald comandate special de catre staful cantaretei.

Beyonce mai grasa ca la TV

La ora 21:00 s-au stins luminile si spectatorii asteaptau ca diva americana sa intre pe scena. Dupa turul de forta prin noroaiele stadionului, clujenii s-au calcat in picioare pentru a obtine o poza cu vedeta americana. Cu o trupa de artisti, majoritatea femei sumar imbracate, Beyonce a incins atmosfera.

Vedeta a cantat atat melodii de pe ultimul ei albumul "B-Day", cat si piese mai vechi ale sale si ale trupei "Destiny Child", din care a facut parte timp de mai bine de sapte ani.

In decursul celor 50 de minute ale concerutului Beyonce a schimbat nu mai putin de trei tinute toate insa pastrand aceeasi culoare, auriul. Cu toate acestea nu toti spectaorii erau entuziasmati de prestatia vedetei. “E mai grasa ca la televizor. Parca negresa care canta la pian arata mai bine ca ea”, erau cateva din comentariile tinerelor care s-au zbatut sa ajunga langa scena.

Batranul Moina a ramas in picioare

Dupa ce cantareata si-a etalat talentul mai ales prin miscarile de scena si s-a bucurat de succesul hiturilor internationale care au facut-o celebra, Beyonce le-a recunoscut clujenilor ca a fost la un pas de a anula concertul. “S-a pus problema sa anulam concertul din seara aceasta din cauza vremii. De aceea va multumesc ca ati stat in ploaie pentru a ma vedea”, a spus cantareata.

La finalul concertului, spectatorii s-au aruncat spre portile batranului stadion care a supravietuit acestui concert de amploare. "Ion Moina" are o istorie bogata in evenimente de acest gen, dar in acest moment sufera din cauza deteriorari, motiv pentru care tribunele nu au fost umplute decat pe jumatate.

La final, grupurile s-au divizat si au inceput un schimb de pareri, oprit adesea de apa care inca siroia pe strazi. “Zici ca am fost la razboi, atata noroi, nu pot sa cred. Bine ca a venit sa cante ca asa ramaneam numai cu noroiul”, se confeseaza un student prietenilor sai.

In timp ce spectatorii astepatu inca sa iasa de la show, o limuzina alba a patruns pe stadion pentru a o recupera pe Beyonce inainte ca frigul si ploaia sa-i afecteze coardele vocale cu care a castigat zeci de milioane de dolari.

Galerie foto:Concert Beyonce la Cluj-Napoca

Multumim cititorilor pentru pozele trimise la redactie.