Presa internationala informeaza despre intentia celor de la Renault de a continua povestea de succes in segmentul "low cost", prin pregatirea celui de-al doilea model, dupa succesul comercial avut cu Logan. Este vorba de Sandero, un hatchback familial, conceput, la fel ca si Logan, de catre specialistii de la Renault, dar care va fi vandut pe toate pietele europene sub sigla Dacia.

Mai mult, Sandero va fi construit, pentru pietele europene, la Pitesti, acolo unde se produce si o mare parte a volumelor pentru Logan. Oficialii Renault au anuntat ca Sandero va fi lansat pe piata in cursul anului viitor si ca acest model va fi ceva mai "sofisticat" si, deci, un pic mai scump decat Logan.

Practic, din punct de vedere al pretului, Dacia Sandero se va situa intre Logan sedan si Renault Megane. Continuand povestea de succes a lui Logan, Sandero va fi un model global, care va viza si alte piete, precum cele sud-americane. Acolo, insa, marca Dacia este foarte putin cunoscuta, astfel ca modelul va fi vandut sub sigla Renault.

Sandero este un model inedit, dar cu un design specific gamei Renault (multe elemente sunt imprumutate de la Clio si Logan), ce va dispune de motorizarile deja existente la Logan, atat pe benzina, cat si diesel.

integral in AutoNews.ro